Porto

De kleurrijke Portugese stad Porto is in één woord geweldig: Het heeft honderden huisjes op- en tegen elkaar gebouwd in ontelbaar veel kleuren, het is de stad en regio waar de Portwijn haar oorsprong heeft gevonden en alles in de stad is op loopafstand.

Het is de stad waar ‘s avonds verse vis wordt gebakken op grills (vaak op straat!) en waar straatmuzikanten de sfeer erin brengen. De stad met de immens vele steegjes waar je keer op keer verrast wordt.

De stad is vrij compact waardoor alles op loopafstand is. Dit maakt Porto uitermate geschikt voor een korte(re) stedentrip van 3 tot 5 dagen.

De 7 wijken van Porto

Porto bestaat uit 7 wijken oftewel districten. Net als in de hoofdstad Lissabon hebben al deze wijken eigen tradities en culturele gewoontes. Ook kunnen twee wijken welke direct tegen elkaar grenzen compleet van elkaar verschillen: Alsof je een andere stad inloopt.

De wijken Baixa, Vila Nova de Gaia, Matosinhos. Boavista en Foz do Douro zijn de bekendste en populairste wijken van Porto.

Bezienswaardigheden in Porto

Omdat Porto een kleinere stad is zijn er ook minder bezienswaardigheden. Dat is opzich geen probleem: De stad zelf is één grote bezienswaardigheid! Verdwaal in de straatjes van Porto en kijk wat er (letterlijk) op je pad komt. Met een lekker glas Portwijn tussendoor kom je de dagen wel door. 😉

Eten & drinken in Porto

In Porto zul je qua eten en drinken niets tekort komen. Er wordt in Porto veel verse vis gebakken, met name de specialiteiten van Portugal: Sardientjes en Kabeljauw.

Het barst er van de visrestaurants maar ook je vind er ook geweldige grills en andere wereldkeukens.

Vanzelfsprekend kun je vrijwel overal verse Port drinken welke rechtstreeks uit de portkelders in Porto komen. Je kunt ook een rondleiding bij een Portkelder boeken waar je achteraf een proefsessie hebt.

Vervoer in en rondom Porto

Je kunt in Porto het makkelijkst per metro reizen als je niet wilt lopen. Er liggen in totaal 6 metrolijnen met in totaal 80 haltes door de stad.

Ook rijden in Porto nog 3 historische trams rond. Zeker een aanrader om een ritje in te maken.