Portimao

Portimao is een belangrijke havenstad van Portugal en na Faro de tweede stad van de Algarve. De stad is voor een groot deel van de visserij en visindustrie afhankelijk:

De haven van Portimao huisvest de grootste sardientjesvloot van Portugal.  Het is tevens een belangrijke handelsstad voor Portugal. De stad heeft ruim 58000 inwoners (2015).

Portimao centrum

In Portimao zitten veel restaurants en winkels gevestigd en is een leuke stad om een dag te vertoeven.In de stad is een mooie variatie aan kleine, lokale boetiekjes en grotere winkels en winkelcentra in de grotere buitenwijken.

In de haven zitten veel visrestaurants waar je de heerlijkste vis kunt eten, vooral sardientjes en kabeljauw.

Het centrum van Portimao is een prachtige combinatie van historie en het moderne heden. Geniet op een van de vele terrasjes van een lekker drankje (local tip: Verse sangria!) en de omgeving.

De stad heeft een erg goed en bruisend uitgaansleven: Je zit hier zeker goed als je van een avondje stappen houdt.

Toerisme: Praia da Rocha

Ondanks de prachtige gele zandstranden is Portimao net als Faro veel minder toeristisch dan de rest van de Algarve. Het toerisme rondom Portimao bevind zich vooral bij het aangrenzende Praia de Rocha, één van de populairste vakantiebestemmingen in de Algarve en Portugal.

Boottochten en excursies

Vanuit de haven van Portimao worden wel veel boottochten en excursies georganiseerd, een absolute aanrader als je op vakantie bent in de Algarve.

Ontdek de prachtige rotsen en kliffen van de Algarve vanaf het water én hoe de grotten er van binnenuit uitzien: Je vaart namelijk ook de grotten in!

Alvor: Karakteristiek vissersdorp

Op zo’n 6 kilometer van Portimao ligt het pittoreske vissersdorpje Alvor. De charme van het dorp zit hem in de kleinere witte huisjes en bontgekleurde boten. In het dorp zijn er goede restaurants en bars waar je een avondje kunt vermaken.

In het dorp staat tevens de moederkerk waarvandaan je een geweldig uitzicht over de zee en het natuurgebied Ria de Alvor.