Lissabon

Lissabon is een geweldige stad om te bezoeken voor een stedentrip of zelfs vakantie. De hoofdstad van Portugal heeft veel diversiteit te bieden en ook in de nabije omgeving zijn er voldoende activiteiten en prachtige plaatsen.

In de stad zelf zijn tal van bezienswaardigheden, musea en andere attracties. Het aanbod aan bars en restaurants is enorm en het ene plekje zal je nog meer verrassen dan de ander.

Voor je verblijf in Lissabon heb je ook genoeg keus: Er zijn veel hotels en sinds de komst van AirBnB heeft de stad een opleving: Het aanbod aan appartementen voor toeristische verhuur is aanzienlijk. Er is zelfs een complete wijk welke tot leven is gekomen dankzij AirBnB.

Wijken in Lissabon: Stadjes op zichzelf

Lissabon heeft X wijken welke allemaal hun eigen karakteristieken en tradities hebben. Sommige wijken lijken kleine stadjes op zichzelf!

Lees meer over de wijken van Lissabon.

De wijken van Lissabon zijn net kleine stadjes op zichzelf.

Als toerist zul meestal de meer bekende bezienswaardigheden en highlights bezoeken. Toch raden we je aan om ook enkele van deze minder bekende, verrassende plekken in Lissabon te bezoeken. Je zult er geen spijt van krijgen ;-

Eten & drinken in Lissabon

Het aanbod qua restaurants is groot en divers: In Lissabon kun je vrijwel alles eten wat je zou willen. Wil je een goede grill? Voldoende keus. Lekkere verse vis? Dat kun je zéker eten in Lissabon. Italiaans? Is er vanzelfsprekend ook.

In Portugal zijn sardines en kabeljauw de specialiteiten. Sardientjes worden massaal gegrild en voor kabeljauw (bacalhau)  hebben de Portugezen meer dan 300 manieren om deze te bereiden! Wij raden je aan deze zeker te nemen als je in Lissabon (of Portugal) bent.

Vervoer in Lissabon

Jezelf van A naar B verplaatsen in Lissabon kan heel makkelijk: Naast de typerende trammetjes kun je namelijk ook nog met:

  1. De bus
  2. De metro
  3. De trein
  4. De taxi

Je vind alle informatie over het openbaar vervoer door Lissabon op deze pagina.