Faro

Faro is de hoofdstad van het district Faro en de provincie Algarve. Wanneer je op vakantie gaat naar de Algarve in Portugal vlieg je altijd op vliegveld Faro.

Helaas is voor 9 van de 10 mensen Faro puur de vliegbestemming en zien ze tijdens hun vakantie verder niets van de stad. De vakantie accommodaties liggen voornamelijk buiten Faro en mensen komen naar de Algarve voor goedkopere vakanties met veel zon en eten en drinken.

Toch is dat jammer. Faro is namelijk een geweldige stad om te bezoeken waar tevens weinig van toerisme is te merken. Het is een kleine stad met +- 50.000 inwoners met culturele invloeden van de Romeinen, Moren en Westgoten. Er zijn veel ruïnes en stadsmuren te vinden uit de afgelopen eeuwen. Ook staan er in de stad nog tientallen kerken en kathedralen.

De sfeer in het historische centrum is altijd goed. Het is er gezellig in de kleine straatjes waar veelal verse vis wordt gegrild en straatmuzikanten voor vertier zorgen.

Heerlijk lokaal eten in Faro

Portugezen houden van eten. En dat merk je in Faro: Op de Mercado Municipal is het goed vertoeven en hier komen de locals dan ook massaal om te genieten van verse vis, olijven, bloedworst en schelpdieren. De zeevruchten stoof is hier een aanrader!

Bezienswaardigheden in Faro

Als je Faro bezoekt zijn er voldoende bezienswaardigheden en attracties om je een dag te vermaken. Onder andere het oude stadhuis, Sé de Faro en de Arco de Vila zijn prachtige bouwwerken om te bezoeken.

Largo da Sé is een van de mooiste pleinen van de stad en zeker de moeite waard om te bezoeken. In de jachthaven van Faro kun je prachtige boten spotten of een excursie op het water boeken.

Faro Airport

Faro Airport is de luchthaven van het district Faro en voor al het vliegverkeer met de bestemming Algarve. Het vliegveld ligt zo’n 4 kilometer ten zuidwesten van de stad Faro en verwerkt ruim 6 miljoen passagiers per jaar.

Het vliegveld staat na Lissabon en Porto airport op de derde plaats qua vliegbewegingen en passagiers.